fbpx

Løb & Yoga for løbere
– Et 8 Ugers forløb

Med Iben Hjelmsø, Sanja Sonne & Pernille Ramm

8 Onsdage fra d.12 maj
kl. 18.30 – 19.45
100 % udendørs

Dette forløb er for dig, der er løber og vil lære at tilføre dit løb mere frihed og spændstighed. Du kommer til på egen krop at mærke hvad kombinationen løb og yoga kan, og mærke hvor din krop er ifht. eks. mobilitet. Hvis du har helt stramme, låste muskler kan de ikke arbejde særligt godt – dette afhjælper yogaen, så du får mere frihed i dit løb, blandt andet derfor er yoga og løb så fantastisk en kombination.

Du bliver hjulpet til en bedre løbestil og får små fifs og tricks til hvordan du generelt optimerer dit løb. Vi kombinere løbet med små stops med styrkeøvelser til hele kroppen, så der sker lidt forskelligt til hver træning.

Du behøver absolut ikke være marathonløber for at deltage på forløbet, bare du har løb som en del af dit liv, på et eller andet plan. Og du behøver absolut ikke være super elastisk for at deltage heller – det arbejder vi langsomt hen mod med yogaen. De fleste niveauer kan deltage i løbet og alle kan deltage i yogaen. Vi arbejde med en meget enkel, langsom yogaform – det bliver en blanding af hatha og yin yoga alt afhængigt af vejret på dagen. Er det solskin og varmt laver vi yin dvs. lange dybe stræk, er det lidt mere køligt laver vi hatha yoga, der er langsom men mere dynamisk.

Forløbet er en optimal mulighed for dig, der er interesseret i at prøve yoga rigtig af, og mærke effekten i dit løb og i din hverdag. Samtidig vil du møde andre løbere, der har lyst til at lære, løbe og skabe mere mobilitet, og have nogle skønne træninger sammen.


program for ugerne

Vores dygtige løbe-og stryketræner Iben Hjelmsø (tidligere løbetræner for Hørsholm, Rungsted løbeklub) står hver gang for de første 45 min. af klassen der byder på opvarmning og løb i den smukke natur omkring Nivågaard, eks. af stier ned til vandet eller på de omkringliggende markstier, lergravene m.f. 
På løbeturen er der indlagt små pauser til styrkeøvelser. Iben er vant til at håndtere løbere i en flok, med mange niveauer, og vil sørge for at alle tempoer får noget ud af træningen, Iben følger trop med de langsomste og sender de hurtige i sløjfer, så alle kan løbe deres eget tempo og mødes i små pit /trænings-stops. 

Efter 40 min. lander du tilbage på Nivågaard til 5 min. vand og evt. tøjskift m.m. 

De sidste 30 min. foregår på yoga-platformene, hvor vi dykker ned i muskler og bindevæv. Yogaen vil hovedsageligt være yin yoga inspireret, hvilket betyder, at vi dedikerer denne del af klassen til at skabe plads og bedre cirkulation i dit væv gennem lange, dybe stræk og åndedrætsøvelser. Yoga er super godt både for dig, der gerne vil optimere dit løb, ved at optimere din krop eller bare ønsker tilføje mere ro og afspænding til en aktiv hverdag. Kombinationen af sved på panden og lange dybe stræk er virkelig fantastisk!

Er vejret nogle dage lidt køligere, træner vi hatha yoga – med særligt fokus på stræk og balance også, så ingen bliver kolde. Dine yogalærere vil skiftevis være Pernille Ramm og Sanja Sonne.

 

HVEM KAN DELTAGE
Du skal være i stand til at løbe mindst 3 kilometer på egen hånd, og gerne have løb som en fast del af dit liv – hvad end det er 1 gang, hver 14 dag eller 3 gange om ugen. Det handler ikke så meget om dit tempo, men om, at vi sikrer at dine led er klar til at løbe en mindre distance, så du ikke får en skade ved at starte for hårdt ud.

Dette forløb er udendørs. Bliver der regnvejrsdage, kigger vi på mulighederne for at gå indendørs til yogaen eller flytte en dato. Du er garanteret 8 gange, uanset vejr.

Der er plads til maks 16 på forløbet.

 

PRIS
Hele forløbet på 8 gange af 75 min. koster 950 kr.

Var du med på intro-workshoppen, giver vi dig pengene for den igen, så du får forløbet til kun 800 kr.
Skriv til os på heygrowyoga@gmail.com så sender vi dig en rabatkode. 

HVAD SKAL DU MEDBRINGE TIL WORKSHOPS?
Du skal bruge et tæppe og en yogamåtte (el. anden måtte). Tøj efter vejret. Evt. en varm ekstra trøje eller en tør t-shirt, hvis du sveder meget når du løber og synes det er rart at kunne hoppe i en tør til yogaen. Har du ikke en yogamåtte, kan du købe en af os – det er ikke muligt at låne yogamåtter til forløbet grundet covid 19. Bestil din måtte i shoppen.

HVOR?
Vi mødes ved birkelunden.
Gl. Strandvej 22, Nivå. Helt nede for enden af vejen, efter bommen.